Gå til sidens hovedinnhold

Alt om torsdagstrafikken

Svært glatt føre skapte problemer på flere veier. Stort steinras på riksvei 9 i Bygland.

Det meldes om svært glatte veier i flere fylker torsdag morgen.

Torsdag morgen gikk det et stort steinras på riksvei 9 i Bygland, melder Fædrelandsvennen. Veien er stengt på strekningen mellom Bygland og Storstraumen.

Agder politidistrikt melder klokka 08.50 om trafikkulykke på fylkesvei 801 ved Sandvatn i Kvinesdal der personbil og betongbil er involvert. Fører av personbilen, en 53 år gammel mann, er alvorlig skadet og er fraktet til sykehus med luftambulanse.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Det var glatte veier i området da kollisjonen skjedde.

- En person satt fastklemt, men er nå frigjort, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt til NTB.

- Det er rett og slett speilblankt flere steder. Det er kalt inn ekstra mannskaper som er ute for å strø, sier trafikkoperatør Arne Kleiv i Statens vegvesen til Fædrelandsvennen.

På E18 ved Grimstad er to biler involvert i et trafikkuhell klokka 08.15. Det er ikke meldt om personskade, men ifølge politiet er det svært glatt, melder Agder politidistrikt.

I Tønsberg sentrum fikk en mann i 40-årene førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt bil med bare 10 prosent utsyn gjennom frontruta. Politiet observerte at han skrapet frontruta mens han kjørte.

Ved Vik i Grimstad er det klokka 07.09 meldt om et trafikkuhell på broa over E18 ved avkjøringen til Vik. To biler er involvert, og politiet er på stedet. Det er svært glatt på stedet, melder Agder politidistrikt.

Les også: Snøvær og kraftig vind på mot Sørlandet og Østlandet

Den ene bilen skal ha kommet over i motsatt kjørebane og kollidert med møtende bil. Det er store materielle skader på begge bilene.

Det glatte føret fører til problemer for busser i Drammen torsdag morgen, melder Drammens Tidende.

Det var busser til og fra Konnerud som sto bom stille i Konnerudbakkene, melder avisa. Flere passasjerer måtte smøre seg med tålmodighet. En passasjer ble sittende å vente i bussen i 50 minutter.

Politiet i Buskerud ber folk kjøre forsiktig på det glatte føret. Det samme gjør politiet i Gudbrandsdalen.

I Sandviksveien i Bærum kom en lastebil bort i noen kabler under brodekket på brua under E18. Veien ble en periode stengt for trafikk, men åpnet igjen ved 06-tiden.

Også i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag melder politiet om glatte veier. På E6 Snåsaheia kjørte en lastebil ut av veien. På fylkesvei 716 Skardsvågen havnet en bil på taket.

Se Twitter-meldinger fra politidistriktene her:

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken