RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvorlig etter skiulykke

Sist oppdatert:
Tilstanden til mannen og gutten som var involvert i en skiulykke utenfor Odda fredag, er lørdag alvorlig.

- 45-åringens tilstand er alvorlig men stabil. Han er operert og blir behandlet ved intensivavdelingen, opplyser Haukeland Universitetssykehus til TV 2 Nettavisen.

Kuttskader
Mannen pådro seg blant annet alvorlige skader i brystet, indre skader og bruddskader i ulykken på Fagradalsfjellet på østsiden av Folgefonna.

Mannens 17 år gamle sønn pådro seg brudd- og kuttskader i ansiktet da splinter fra 45-åringens ski traff ham i ansiktet. Også guttens tilstand er lørdag alvorlig men stabil.

Rasalarm
De første meldingene om ulykken gikk ut på at det skulle ha gått et ras i området like sør for Odda. HRS slo derfor full rasalarm, og sendte et Sea King-helikopter med mannskap fra skredgruppen samt en spesialtrent hund ombord til det angivelige rasstedet.

- Vedkommende som meldte fra om ulykken hadde sett hendelsen på avstand. Han oppfattet det slik at det hadde gått et skred på stedet som er kjent for å være svært utsatt for ras. Vi aksjonerte derfor etter verste fall-teorien, sier Lyssand.

Luftambulanse
Etter en stund ble det brakt på det rene at det likevel ikke dreide seg om et skred. De to skadde fikk behandling på stedet, og ble deretter fløyet med luftambulanse til sykehus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere