*Nettavisen* Nyheter.

Alvorlig, men stabilt for sniffe-offer

Foto: Scanpix

Tilstanden var tirsdag ettermiddag fortsatt alvorlig, men stabil for en 13 år gammel jente som ble brakt inn til St. Olavs hospital i Trondheim etter å ha sniffet formfett.

29.03.05 18:41

Jenta falt livløs om da hun og venninnene skulle sniffe gass fra en sprayboks med formfett på Møllenberg i Trondheim lørdag.

- Hun er fortsatt på intensivavdelingen, opplyser informasjonsdirektør Jørn Fremstad ved St. Olavs Hospital til TV 2 Nettavisen.

Den siste tilstandsrapporten fra sykehuset er datert i dag, tirsdag, klokka klokka 13.15.

Ble gjennopplivet
Bare iherdig innsats fra lege og ambulanseteam som ankom raskt, gjorde at jenta ikke døde på stedet. De klarte å få hjertet i gang igjen, og jenta ble fraktet i hui og hast til St. Olavs hospital.

- Utbredt
Politiet reagerer sterkt på at barn risikerer livet i forsøk på å få en rus.

- Etter hendelsen med den unge jenta har vi i helga snakket med flere unger i området som sier at dette er forholdsvis utbredt, sier krimvaktleder Hans Vikhals ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Har kostet liv
Allerede for fem år siden ble det kjent at ungdom ruset seg på gass fra lightere og formfett-bokser.

Så sent som i november i fjor døde en 15 år gammel gutt fra Bærum etter å ha sniffet gass fra en beholder med formfett. For tre år siden ble en 17 år gammel jente funnet død på et internat i Melhus i Sør-Trøndelag. På rommet hennes ble en boks formfett funnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag