Gå til sidens hovedinnhold

Alvorlig skadd etter politijakt

En 20 år gammel mann ble alvorlig skadd i en utforkjøring like utenfor Sandefjord sentrum natt til mandag. 20-åringen forsøkte å kjøre fra politiet da ulykken skjedde.

- 20-åringen hadde punktert og stoppet i den forbindelse. Da politibilen kjørte opp på siden og en tjenestemann gikk ut for å kontrollere, stakk 20-åringen av. Rundt neste sving kjørte han av veien og inn i et tre, opplyser operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det skal ha vært glatte veier på ulykkesstedet.

20-åringen ble sittende fastklemt etter ulykken, og ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus i Oslo etter at han var blitt skåret løs. Ifølge sykehuset var tilstanden hans stabil mandag morgen.

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, Sefo, etterforsker saken. Ifølge advokat Johan Henrik Frøstrup i Sefo i Telemark og Vestfold er det mistanke om at mannen kjørte med promille.

- Det er strenge regler rundt dette med forfølgelse av biler, og vi skal finne ut om politiet har brutt disse. Foreløpig er det lite som tyder på det, sier Frøstrup til NTB.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene