RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvorlig skadet etter tuting

Sist oppdatert:
En 45-åring ble kraftig provosert da en annen bilist tutet, og slo han ned.

Det var ved rundkjøringen mellom Fanaveien og Krohnåsvegen i Bergen det svartnet for 45-åringen 8. januar i år.

Bergensavisen skrev da om voldsepisoden.

- Lastebilsjåføren stoppet opp i rundkjøringen og gikk bort til en personbil. Føreren av denne bilen gikk også ut. Lastebilsjåføren tildelte så den andre mannen et slag i ansiktet, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til BA etter episoden.

Etter voldshandlingen skal lastebilsjåføren ha satt seg bak rattet i lastebilen igjen og kjørt videre.

Ifølge Dagbladet startet slåsskampen da den fornærmede i saken reagerte på 45-åringens kjøring, og tutet.

Deretter stoppet begge og gikk ut av bilene. Offeret skal så ha kommet med ukvemsord mot 45-åringen, som svarte med fysisk vold, ifølge siktelsen.

Offeret ble slått flere ganger i hodet og ansiktet, og fikk så alvorlige skader at han måtte legges inn på Haukeland universitetssykehus.

45-åringen er siktet for legemsbeskadigelse. Straffesaken er ennå ikke berammet, men høyesterett har tatt fra mannen førerkortet. Det ble avgjort etter at saken har vært behandlet både i Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett.

– Det sentrale er at siktede som en reaksjon på en hendelse i trafikken, som må kunne karakteriseres som bagatellmessig, reagerte på en helt uakseptabel måte. Etter vårt syn er det nødvendig å beskytte samfunnet mot de skadevirkninger det vil ha om siktede fortsatt tillates å føre motorvogn, skriver lagmannsretten ifølge Dagbladet.

Selv mener 45-åringen at det ikke foreligger, som politiet mener, «allmenne hensyn» som gir hjemmel for midlertidig beslag av førerkortet. Men han fikk altså ikke medhold av høyesterett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere