RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvorlig slurv ved nødanrop

Sist oppdatert:
Statens helsetilsyn slår alarm etter at det er avdekket alvorlig rutinesvikt ved nødsamtaler.

En fersk rapport fra Statens helsetilsyn avdekker slurv og rutinesvikt når nødsamtaler mottas på telefonnummer 113 ved Akuttmedisinske kommunikasjonssentraler, skriver Aftenposten.

Ansatte ved AMK-sentraler unnlater i mange tilfeller å gi skikkelig veiledning i førstehjelp i tiden fram til ambulansen kommer på stedet, og pasientenes situasjon blir ikke avklart raskt nok.

- Det overraskende er at alle som er intervjuet fra AMK sier at de følger boken, men når vi hører på lydloggen, så gjør de ikke det. Det mest alvorlige er at de ikke synes å være klar over at de bryter kjørereglene, sier direktør Lars E. Hanssen i Statens helsetilsyn til avisen.

Det er imidlertid ikke avdekket om slik rutinesvikt har krevd menneskeliv.

I flere tilfeller blir de som ringer inn bedt om å avgi personalia før det blir avklart om pasienten puster og lever. Dette er i strid med rutinene. Også samarbeidsrutinene mellom AMK og politiet må bedres, ifølge rapporten. Politi og nødetater vil få brev hvor behovet for endring understrekes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere