*Nettavisen* Nyheter.

Alvorlig syk av flått

Ni år gamle Markus Grinilia fra Skien ble alvorlig syk for fem uker siden. Først etter tre uker, og mange prøver, ble det klart at han led av en form for hjernehinnebetennelse som stammet fra en flått-bakterie.

Markus fikk sterke smerter i begge armene, men ikke samtidig. Det virket som smertene flyttet seg fra den ene armen til den andre, skriver Telemarksavisa.

Markus ble også stiv i nakken, og han fikk skjelvinger i hendene. Feberen hans var ikke spesielt høy, men han hadde nedsatt allmenntilstand.

Han fikk smertestillende tabletter som paralgin. Men til tross for disse medisinene, klarte han ikke å sove lenge av gangen.

Foreldrene undersøkte om han hadde blitt bitt av flått fordi de hadde vært i et område med mye flått. Men det var ingen spor etter flått på kroppens hans. Legen var ikke sikker på hva som feilte han, men antydet at det kanskje kunne være vekstsmerter.

Det ble tatt CT og flere blodprøver av gutten. Faren ba spesielt om det ble tatt en blodprøve for Borrelia-bakterien, siden Markus ofte får flåttbitt. Denne prøven og en seinere ryggmargsprøve viste diagnosen nevroborreliose.

Markus fikk ble innlagt på Sykehuset Telemark, hvor han ble behandlet med antibiotika. Etter to uker er han mye bedre, og vil snart bli utskrevet.

- Markus' sykdom kan være en påminning til andre foreldre. Hvis barnet får en del diffuse plager, kan det være at det er smittet av Borrelia-bakterien, sier Markus far, Hans Morten Grinilia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag