*Nettavisen* Nyheter.

Alvorlig syk med svineinfluensa

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

En kvinne i 20-årene fra Nord-Trøndelag er innlagt på St. Olavs Hospital med svineinfluensa. Kvinnen er alvorlig syk.

21.07.09 21:18

- Kvinnen er preget av at hun har en alvorlig luftveisinfeksjon. Hun må ha hjelp til å puste og er koblet til respirator, sier klinikksjef Eilev Brenna ved St. Olavs Hospital i Trondheim til TV 2 om tilstanden til kvinnen som er hardt rammet av svineinfluensaviruset.

Smittet hjemme i Norge
På en pressekonferanse klokka 19 tirsdag orienterte sykehuset om kvinnens tilstand. Hun skal være smittet i Nord-Trøndelag, der hun er hjemmehørende. Flere familiemedlemmer har også influensasymptomer og blir nå testet. Kvinnen behandles med antibiotika og antivirus, rapporterer adressa.no.

- Alvorlig, men stabil
I en pressemelding sykehuset sendte ut tirsdag ettermiddag het det at kvinnen er alvorlig syk og at tilstanden er stabil.

I begynnelsen av 20-årene
Kvinnen er i begynnelsen av 20-årene og ble innlagt søndag. Hun har testet positivt på H1N1-viruset.

– Kvinnen lider av en kronisk sykdom, som kan være medvirkende til at hun nå er blitt alvorlig syk av svineinfluensa, heter det i pressemeldingen.

Mandag hadde Folkehelseinstituttet oversikt over 133 tilfeller av svineinfluensa A(H1N1) i Norge. 70 av disse er kvinner. 18 personer var på dette tidspunktet registrert som smittet i Norge, de andre i utlandet. Det er så langt ikke rapportert om dødsfall i Norge som en følge av svineinfluensaen.

Så mange er smittet i ditt fylke - se oversikt her (ekstern lenke)

Venter sterk økning i september
Folkehelseinstituttet regner med at antallet smittede i Norge vil stige raskt når skolene kommer i gang igjen og folk er tilbake fra ferie. Det ventes en stor økning i begynnelsen av september, ifølge NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.