RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Alvorlig syk med svineinfluensa

Sist oppdatert:
En kvinne i 20-årene fra Nord-Trøndelag er innlagt på St. Olavs Hospital med svineinfluensa. Kvinnen er alvorlig syk.

- Kvinnen er preget av at hun har en alvorlig luftveisinfeksjon. Hun må ha hjelp til å puste og er koblet til respirator, sier klinikksjef Eilev Brenna ved St. Olavs Hospital i Trondheim til TV 2 om tilstanden til kvinnen som er hardt rammet av svineinfluensaviruset.

Smittet hjemme i Norge
På en pressekonferanse klokka 19 tirsdag orienterte sykehuset om kvinnens tilstand. Hun skal være smittet i Nord-Trøndelag, der hun er hjemmehørende. Flere familiemedlemmer har også influensasymptomer og blir nå testet. Kvinnen behandles med antibiotika og antivirus, rapporterer adressa.no.

- Alvorlig, men stabil
I en pressemelding sykehuset sendte ut tirsdag ettermiddag het det at kvinnen er alvorlig syk og at tilstanden er stabil.

I begynnelsen av 20-årene
Kvinnen er i begynnelsen av 20-årene og ble innlagt søndag. Hun har testet positivt på H1N1-viruset.

– Kvinnen lider av en kronisk sykdom, som kan være medvirkende til at hun nå er blitt alvorlig syk av svineinfluensa, heter det i pressemeldingen.

Mandag hadde Folkehelseinstituttet oversikt over 133 tilfeller av svineinfluensa A(H1N1) i Norge. 70 av disse er kvinner. 18 personer var på dette tidspunktet registrert som smittet i Norge, de andre i utlandet. Det er så langt ikke rapportert om dødsfall i Norge som en følge av svineinfluensaen.

Så mange er smittet i ditt fylke - se oversikt her (ekstern lenke)

Venter sterk økning i september
Folkehelseinstituttet regner med at antallet smittede i Norge vil stige raskt når skolene kommer i gang igjen og folk er tilbake fra ferie. Det ventes en stor økning i begynnelsen av september, ifølge NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere