Ambassadesaken til Høyesterett

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

- Dette er en seier, sier aksjonistene.

(iOslo.no): Striden om hvor USAs norske ambassade i Oslo skal ligge har tatt en ny vending fredag.

Ifølge NRK har Høyesteretts kjæremålsutvalg besluttet at ankesaken fra lagmannsretten nå skal opp i Høyesterett.

- Vet ikke hva som kunne skjedd
- Vi er kjempeglade for avgjørelsen. Hadde ikke dette skjedd, så vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Vi hadde nok ikke gitt opp, men hadde måttet gå i dialog med politikerne, sier leder Margrethe Geelmuyden i aksjonsgruppen Vern Husebyskogen til iOslo.no.

Ambassadebråket begynte i 2005 da Oslo bystyre sa ja til å bygge en ny amerikansk ambassade med beliggenhet i Husebyskogen. Motstanderne mente at bystyrets beslutning ble tatt på faktaløst grunnlag.

- Det er ikke gjort noen konsekvensutredning og heller ikke utredet alternative tomter. Dermed er det umulig å si at det ikke finnes andre alternativer, og det var jo begrunnelsen for at bystyret valgte Husebyskogen, sier Geelmuyden.

- Fullt av barn og unge
Det ville være en katastrofe, mener Geelmuyden.

- Det er så nydelig der oppe, særlig på dager som i dag, når det er skispor på kryss og tvers overalt. Skogen er full av barn og unge, og slike grønne områder, hvor folk bor, er steder vi må ta vare på og verne om, sier Geelmuyden.

I forbindelse med den nye amerikanske presidentadministrasjonen håper aksjonsgruppen at den nye ambassadøren til Norge vil bidra til en annen løsning.

- Jeg har tro på at den nye ambassadøren kan hjelpe oss. Obama-administrasjonen har jo ført en linje som preges mer av dialog, sier Geelmuyden.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.