RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ambulansen dro til feil kommune – pasient døde

Under utrykning til en pasient med hjertestans, skal ambulansen ha kjørt til feil kommune. Behandlingen ble forsinket og pasienten omkom.

ØSTFOLD (Fredriksstad Blad): I en såkalt 3-3-melding skriver sykehuset om den uønskede hendelsen der to ambulanser rykket ut til en pasient med hjertestans. Begge ankom adressen 12 minutter etter melding. Det samme gjorde luftambulansen.

Gjenopplivning ble iverksatt, men det var ikke mulig å redde pasienten, står det å lese i meldingen.

Under journalskriving skal det imidlertid ha blitt oppdaget at nødtelefonen skal ha kommet ti minutter før de to ambulansene ble sendt ut. Ambulanse som da rykket ut kjørte til oppgitt adresse, men i feil kommune.

Meldingen ble lagt ut på Sykehuset Østfold sine hjemmesider tirsdag, skriver Fredriksstad Blad.

Dette førte til forsinket behandling av pasienten – som til slutt omkom.

– Ambulansen som ble sendt først, kom med andre ord aldri frem til pasienten, noe som førte til forsinket akutthjelp, skriver Sykehuset Østfold på sine hjemmesider.

I meldingen som er lagt ut på sykehusets hjemmesider står det følgende om vurderingen av hendelsen:

«Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) forutsetter at sykehuset har rutiner for å sikre at ambulanse sendes til korrekt destinasjon, og ber derfor berørte enheter om å iverksette nødvendige tiltak slik at det ikke oppstår misforståelser omkring adresser».

Fredriksstad Blad har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Sykehuset Østfold, Bjørn Hødal. Han ønsker ikke å si noe om hendelsen, verken tidspunkt eller hvilken kommuner det er snakk om.

Les flere saker hos Fredriksstad Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere