RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto (mariamelie.blogspot.com)

Amelie om genseren: - Tilfeldig

Sist oppdatert:
Maria Amelie ønsker ikke å bli sammenlignet med David Toska og Arfan Bhatti, og sier valget av Mariusgenseren på passbildet var tilfeldig.

Torsdag denne uken fikk Madina Salamova, alias Maria Amelie, utstedt sitt russiske pass. Kort tid etter, ble en kopi av passet lagt ut på hennes blogg, som igjen ble plukket opp av en rekke norske nyhetsmedier.

Og det var spesielt én detalj ved passet som ble lagt merke til; Mariusgenseren hun var kledt i på passbildet.

– Framstår som norsk
Kommunikasjonsrådgiver Arent Kragh i Nor PR uttaler til NA24/Propaganda, at Salamova ønsker å fremstå som norsk når hun stiller i Mariusgenseren.

– Hun sier om Norge at det er «et land jeg har elsket og vært en del av i 9 år» – hun anser seg som norsk, og så klart ønsker hun å fremstå som mest mulig norsk. En Mariusgenser som dette ser ut til å være, er et tidløst, klassisk og helnorsk design. Dette er et plagg hun føler seg vel i, og gjerne vil bli sett i, sier Kragh.

Les mer: Stiller i velkjent PR-triks

Sammenlignet med Toska og Bhatti
Da Madina Salamova hadde tatt på seg Mariusgenseren, som er et av de viktigste norske nasjonalsymbolene, ble det spekulert i hvorvidt dette var tilfeldig eller ikke.

Dette trekket er ikke helt uvanlig for folk som ønsker å bygge opp imaget hos det norske folk.

Både Nokas-dømte David Toska og terroranklagede Arfan Bhatti brukte et lignende norsk klesplass, lusekofte, under sine rettssaker.

– Noen twitret at etter at jeg og David Toska og Omer Bhatti brukte den, så var den blitt "besudlet", noen sammenlignet meg direkte med David Toska (som forresten er bankraner og ikke papirløs asylsøker). Det er vanskelig å ta dette helt alvorlig, skriver Salamova i bloggen sin.

– Tilfeldig
Madina Salamova selv, sier valget av klesplagg på passbildet var helt tilfeldig, og kommer med denne versjonen:

– Før jul tok jeg en kaffe med Stine, en venninne fra videregående. Hun hadde holdt på med et skikkelig omfattende prosjekt i lang tid, nemlig strikking av en Mariusgenser til seg selv. Da jeg havnet i fengsel fikk jeg overlevert en pakke gjennom mine venner. Stine hadde gitt meg genseren. Jeg ble utrolig rørt. Da jeg pakket den røde kofferten min, tenkte jeg aldri at jeg faktisk skulle reise fra Norge. Jeg slengte klær i kofferten som ikke matchet eller passet til været, og for sikkerhets skyld tok jeg med minner i stedet for ting. For eksempel et favorittsmykke som var gave fra Bjørg, Selbuvotter som var gave fra Astrid, skjerfet som bestevenninnen min ga meg for mange år siden, parfyme som mamma kjøpte til meg og Mariusgenseren som var fra Stine, skriver hun og fortsetter.

– Da jeg pakket ut, oppdaget jeg at ullgenseren var det eneste varme plagget jeg hadde i Moskva, der det var mange minusgrader. Og da jeg tok passbilde ble overraskende nok en ganske stor del av genseren med. Det var jo første gang i livet mitt jeg tok ordentlige passbilder, lite visste jeg om hvordan man skulle se ut. Når jeg så ferdige bilder lo jeg litt. Tilfeldighet? Ja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere