RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikaner døde etter dykkerulykke utenfor Træna

En amerikansk mann i 60-årene døde onsdag kveld etter at han ble alvorlig skadd under dykking fra et cruiseskip utenfor Træna i Nordland søndag kveld.

Politiet orienterte om dødsfallet torsdag ettermiddag. Mannen fikk medisinsk behandling ved Universitetssykehuset i Nord-Norge etter ulykken, men døde onsdag kveld.

Mannen, som blir omtalt som en erfaren dykker, gjennomførte et planlagt dykk ved cruiseskipet National Geographic Explorer. Mannen kom opp til overflaten bevisstløs og uten puls og det ble startet gjenoppliving. Da dykkeren ble hentet av helikopter var han i live.

– Det foreligger ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart. Det er besluttet obduksjon, da man ønsker å få belyst om det var helsemessige- eller tekniske årsaker til at amerikaneren fikk problemer under dykket, sier politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Helgeland politidistrikt.

Mannen var en del av rundt 160 passasjerer om bord National Geographic Explorer. Cruiseskipet blir brukt til ekstremsport og seiler fra pol til pol, ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere