Gå til sidens hovedinnhold

Amerikanerne bak Krekar-rykte

Advokat Brynjar Meling avviser bestemt at det er noen link mellom Krekar og terrormistenkte Jamal Zougam. Meling mener amerikanerne står bak påstandene.

Det er den franske etterforskeren Jean-Charles Brisard som i VG hevder at Zougam skal ha besøkt Krekar flere ganger.

Zougam (30) er mistenkt for å være en av hovedmennene bak terrorangrepet i Madrid.

- Funn og beslag gjort av spansk politi og rettsvesen hos disse nettverkene viser tydelig at Krekar har hatt kontakt med en av de mistenkte i Madrid-attentatet, Jamal Zougam. De sier det har vært personlig kontakt mange ganger mellom 1996 og 2001. Det har vært kontakt flere ganger, sier Brisard til TV 2.

Skjulte motiv
Advokat Brynjar Meling har tirsdag hatt samtaler med mulla Krekar, der Krekar fastholder at han aldri har hatt noen som helst kontakt med Zougam.

Meling mener den franske etterforskeren kan ha sine motiv for den Meling mener er falske påstander.

Brisard er hyret av advokatfirmaet som representerer de etterlatte etter terrorangrepene 11. september

- Det har hele tiden vært en amerikansk prosess, en amerikansk ledet, styrt forfølgelse av mulla Krekar. Det har vi hevdet helt siden han ble arrestert i Nederland. Bakgrunnen for det er at man trenger en link mellom Saddam-regimet som var i Irak og Osama bin Laden. Når alt det andre som var bakgrunn for krigen i Irak rakner, har man ett halmstrå, og det er å få heftet noe på mulla Krekar, sier Meling.

- Brisard er velkommen til å snakke med mulla Krekar og ta et avhør av ham her i Norge hvis han ønsker det, fortsetter Krekars advokat.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar