*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk trening for barn

Med pinner, såpebobler og ekte turnapparater lærer «The Little Gym» de aller minste kroppskontroll.

20.10.06 07:23

(SIDE2): Klokka er halv seks og både store og små begynner å tyte inn i «The Little Gym» sine lokaler i Sandvika. I dag er det trening for barn mellom 18 måneder og tre år, men med foreldre.

SE BILDER LENGER NED

- Vi har ulike temaer hver uke, sier daglig leder av «The Little Gym», Cathrine Bryøen. Hun startet opp i slutten av september og kan fortelle at selve konseptet baserer seg på at barn helt fra fire måneder og opp til12 år skal få utfolde seg via lek i et rom med klassiske turnapparater som blant annet bom, skranke og frittståendegulv. Dette er det første senteret i Norge. I Sverige finnes det allerede fire sentre og på verdensbasis hele 250.

Selve konseptet er fra USA, og grunnleggeren Robin Wes er selv gammel turner og idrettspedagog.

Mye lek
Timen begynner med oppvarming hvor barna får hver sin pinne å leke med. Mange er her på prøvetime, som er gratis, mens andre allerede har meldt seg inn.

- Pia synes dette er helt maks, sier Vivi Stub Aune om datteren på ett år og 10 måneder. Det ser unektelig ut som Pia koser seg der hun løper rundt sammen med de andre barna.

- Vi trodde kanskje hun skulle være sliten etter barnehagen, men når hun kommer hit vil hun nesten ikke hjem igjen, mener mor Vivi .

Alle barna er barbeint og nå øver de som vil på å stupe kråke.

Både gøy og lærerikt
- Poenget er at dette skal være gøy, men også lære barna noe, sier daglig kleder Cathrine. I dag er det omtrent 16 barn i den store salen med fargerike apparater, og tilsvarende likt antall foreldre.

- Når barna er så små så må de minst ha med seg en forelder, sier Cathrine. Og mange har også med seg to.

- Det er jo gøy for foreldrene å se hvordan barna utvikler seg og å kunne trene og øve sammen med dem. Mange foreldre synes det er gøy å se barnas læringskurve.

Vil bygge selvtillit
Visjonen til «The Little Gym» er først og fremst å bygge selvtillit gjennom lek.

-Her kan alle barn velge om de vil kjøre sitt eget løp eller få hjelp, men det viktigste når de er så små er jo selve leken, mener Cathrine. Om foreldre vil fortsette å øve eller trene på noe spesielt hjemme, som å stupe kråke, så lærer instruktørene mer enn gjerne bort hvordan man kan sikre barna i ulike øvelser.

Såpebobler til alle
-Alexander(3) er her sammen med mamma Merete Snekkestad. Det er første gang de er her, og Alexander løper fram og tilbake som en strikkball.

-Han har de i hvert fall veldig gøy, sier mamma Merete. Enda morsommere blir det når instruktør Sabine tar frem såpeboblene. Foreldrene tar barna på nakken også prøver de alle å fange boblene med hodet, hendene eller føttene til stor jubel fra de minste.

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Følg Side2 på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.