RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amnesty i strupen på Røkke

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Amnesty International går til knallhardt angrep på Kjell Inge Røkke i en avisannonse. Ledelsen i Aker Kværner beskyldes for løgn om oppdrag på Guantanamo-basen.

I en helsides annonse i Dagens Næringsliv i dag brukes et manipulert bilde av Kjell Inge Røkke sammen med en overhead som viser fangebilder fra Guantanamo.

Bildet inneholder teksten «Bildet er manipulert. Er eierne det samme.»

I annonsen ber man om at sannheten om Aker Kværners oppdrag på Guantanamo må frem på dagens generalforsamling i selskapet, som begynner klokken 10.

Det er kjent at Aker Kværner lenge har hatt oppdrag på den amerikanske Guantanamo-basen på Cuba, men Amnesty mener omfanget er et annet enn det selskapet har hevdet.

I desember i fjor satt Aker Kværners konsernsjef Inge K. Hansen samt informasjonsdirektør Torbjørn Andersen i møte med Amnestys leder Petter Eide og Beate Slydal, skriver Dagbladet i dag.

- De løy for oss på møtet. De nektet kategorisk for at Aker Kværner har noe som helst med fangeleiren å gjøre. De sa at selskapet kun hadde tjenester for militærbasen, sier politisk rådgiver Beate Slydal i Amnesty til Dagbladet.

Etter en reportasje i VG, innrømmet Aker Kværner at de også gjorde jobber for fangeleiren, ifølge Amnesty.

- Røkke er en av de største aksjonærene i Aker Kværner og en meget profilert samfunnsfigur som mener mye om mye. Hva syns han om virksomheten på Guantanamo? spør Slydal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere