*Nettavisen* Nyheter.

Amok etter naboens snikfilming

Illustrasjon Foto: Scanpix

Den 38-år gamle kvinnen knuste naboens lyskastere med en stang, mens sønnen jaget naboen rundt i hagen med et jernspett.

26.10.06 17:18

Bergen tingrett forsto godt at kvinnen ble lei den irriterende snikfilmingen til naboen. Likevel måtte hun og tenåringssønnen dømmes for skadeverk da de rev ned lyskastere som var rettet mot huset deres.

Bisarr voldsspiral
38-åringen og hennes sønn (17) har i lengre tid ligget i bitter konflikt med sin nærmeste nabo. Det som først startet som en krangel om grenseoppgang og gjerder, har med årene utviklet seg til å bli en bisarr voldsspiral, hvor besøksforbudene har haglet begge veier.

Men i oktober 2005 valgte mor og sønn å bryte besøksforbudet og ta seg inn i naboens hage. Med jernstenger gikk de løs på to flombelysnings-lamper naboen i 50-årene hadde montert på huset sitt. Lyskasterne lyste opp naboeiendom og var utstyrt med sensorer som tente lampene når noen beveget seg i 38-åringens hage.

Fant videoutstyr
Flere ganger hadde kvinnen anmeldt naboen for lyskasterne, og i august tok politiet seg inn i boligens hans. Der fant de både videoutstyr og filmer med opptak, som ble beslaglagt. Mannen er nå tiltalt for trusler mot 17-åringen og krenkelser av privatlivets fred.

Men like fort som lampene ble fjernet, ble de også satt opp igjen, og det var dette som fikk nabokvinnen og sønnen til å sprekke i oktober. Mens 38-åringen knuste lyskasterne med en stang, jaget sønnen nabomannen rundt i hagen med en jernspett. Politiet ble tilkalt og både mor og sønn måtte bli med til politistasjonen.

Berettiget harme
Under rettssaken i Bergen tingrett tirsdag nektet 17-åringen å avgi forklaring, mens moren erkjent å ha slått ned lampene. Hun ga en detaljert redegjørelse for det betente nabokonflikten, som gjorde inntrykk på retten.

«Begge sidene har bidratt til konflikten. Nabomannen synes å være hovedårsaken til konflikten. NN har gitt et sterkt inntrykk i retten av at naboen har plaget henne og sønnene hennes. Hun har forklart at hun handlet som hun gjorde fordi hun var oppgitt, sint og lei. Retten finner det således bevist at NN hadde god grunn til å være sint og fortvilet og handlet i berettiget harme.» skriver tingretten i dommen.

Truet på livet
Nabomannen derimot hadde lite forståelse for at handlingene hans hadde oppbrakt 38-åringen. Han mente det var nødvendig for ham å montere ustyret fordi han følte seg truet på livet av nabofamilien.

Både mor og sønn slapp dermed unna fengselsstraff og fikk istedet bøter på henholdsvis 6000 og 5000 kroner. De slipper å betale erstatning til naboen for de ødelagte lyktene, da retten mente at han måtte dekke dette selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag