Amok på Florø-fly

Foto: (Foto: Danish Air Transport)

En tysk statsborger truet personalet om bord i et passasjerfly på vei til Florø onsdag ettermiddag.

18.10.06 21:43

En mann i midten av 30-årene, ble arrestert etter at flyet han satt i ankom Florø litt før 14.30 onsdag ettermiddag.

– Mannen, som er tysk statsborger, skal ha oppført seg på en måte som ble oppfattet som truende og ubehagelig av kabinpersonalet, sier operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt Nils Erik Eggen til Nettavisen.

Hendelsen skjedde om bord i et passasjerfly av typen ATR-42 fra flyselskapet Danish Air Transport, på vei fra Oslo til Florø.

Førstepilot om bord i flyet, Jimmy Nordstrand, opplevde hendelsen som ubehagelig.

- Mannen hadde med seg en gjenstand. Denne viste han fram og spurte personalet om det var lov å ha med seg en slik på flyet. Vi svarte at han ikke hadde lov å ta med gjenstanden om bord. Derfor tok vi kontakt med politiet, sier Nordstrand til Nettavisen.

Nordstrand vil ikke opplyse hva slags gjenstand det dreide seg om, ettersom den nå er bevismaterial i saken. Han reagerer på mannen fikk med seg gjenstanden om bord i flyet.

- Gjenstanden skal normalt oppdages ved gjennomlysning. Den burde vært oppdaget i Oslo og tatt fra ham. Det hadde altså ikke blitt gjort, sier Nordstrand.

I følge Norstrand skal ingen av passasjerene ha lagt merke til hendelsen.

Den pågrepne, som er kjent for politiet fra før, skal ha vært ruspåvirket da politiet pågrep ham. Mannen sitter i avhør hos politiet onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.