RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Anastasia» er sendt hjem

Sist oppdatert:
«Anastasia Jerusalem» er nå tilbake i Spania.

Kvinnen som av spansk politi er identifisert som Mari Carmen Arocas (45), hjemmehørende i den spanske byen L'Alcudia, er nå tilbake i Spania, skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Hun ble ledsaget på flyreisen fra Bergen til Alicante i dag av to polititjenestemenn og en psykiatrisk sykepleier. Flyreisen forløp uten problemer og i Alicante ble Mari Carmen Arocas tatt vel i mot av helsepersonell, ifølge informasjonsrådgiver Trygve Hillestad ved Hordaland politdistrikt.

I varetekt
Siden 8. november satt «Anastasia Jerusalem» i varetekt i Bergen fengsel. Kvinnen var uten identifikasjonspapirer og politiet jobbbet i ukevis for å finne ut hvem den mystiske, blonde kvinnen var.

Kvinnen hevdet at hun het «Anastasia Jerusalem», og var prinsesse og dronning for et område hun ikke ville oppgi. Ifølge henne selv var hun invitert til Norge av en prins som skulle bo på en adresse i Os utefor Bergen. Hun snakket spansk, og sa at hun hadde reist i flere land etter at hun dro fra Spania. Hennes livsoppgave skulle være å skape fred i verden og Midtøsten.

Hun ønsket ikke å oppgi sin identitet fordi hun mente det kunne skape uroligheter for verdensfreden.

Avslørt
Den 9. desember skrev den spanske avisa El Mundo at «Anastasia Jerusalem» i virkeligheten het Mari Carmen Arocas, var 45 år gammel og fra den spanske landsbyen L'Alcudia.

Det var borgermester Francesc Signes i L'Alcudia som identifiserte kvinnen.

Ifølge Signes er kvinnen separert. Hun har en datter på 9 år og en sønn på 16 år.

For to og et halvt år siden skal Mari Carmen ha forsvunnet fra hjemkommunen. Om hun reiste rett til Madrid, er usikkert, men kvinnen hadde senere oppholdt seg i den spanske hovedstaden. For noen måneder siden mistet hun leiligheten sin i Madrid. Da satte hun seg på toget til Oslo - uten penger eller ID-papirer.

Og nå er «Anastasia Jerusalem» trygt tilbake i sitt eget rike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere