Gå til sidens hovedinnhold

Angrende synder

Konsernsjef Olav Sundt Ravnestad i Terra beklager, men vet ikke helt hva som har gått galt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det var en angrende leder i det hardt rammede finanskonsernet Terra som møtte til en improvisert pressekonferanse torsdag ettermiddag. Møtet med pressen kom etter lengre møter med banksjefene i Terra-systemet tidligere på dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Ravnestad har selv bestemt at det nå settes i gang en intern gjennomgang av Terra Securities som har solgt uoversiktlige kreditprodukter til fire nordlandskommuner. Tidligere har NA24 skrevet at to meglere er tatt ut av den daglige jobbingen i Meglerhuset.

- Så lenge gjennomgangen pågår har vi valgt å ta de aktuelle meglerne ut av operativ tjeneste, uttaler Ravnestad.

Meget ydmyk
Ravnestad er klar på at Terra-saken kan ramme banksystemet hans hardt. Derfor valgte han å være meget ydmyk da han møtte pressen. Ravnestad var imidlertid veldig forsiktig med å kommentere årsaken til at de fire nordlandskommunene har havnet ut i det økonomiske uføret.

På pressekonferansen kom det også frem at Ravnestad selv fikk vite om investeringsskandalen da Finansavisen omtalte saken. Han har heller ikke nå kommet til bunns i den meget omtalte saken.

Ravnstad fortalte videre at Terra kommer tett med Kredittilsynet for å få alle fakta på bordet.

Ikke kjent med flere
Ravnestad sa på pressekonferansen at han ikke skal være kjent med at det er ytterligere kommuner eller andre som har kjøpt de samme instrumentene som Narvik, Hattfjelldal, Hemnes og Rana.

Les alt om saken her: Alt om kommunesmellen

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker