RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrende torpedo

Foto: Faksimile Se og Hør
Sist oppdatert:
Torpedo Stian Njøten droppet frivillig politiavhør fordi han fryktet straff.

(iBergen.no) : I desember stod Stian Njøten frem i Se og Hør og fortalte at det var han som stod bak terroren mot daværende rådmann Ragnar Fagereng og hans kone på midten av 90-tallet. Samtidig lovet han å fortelle navnet på vedkommende som ga ham torpedooppdraget.

Så langt har så ikke skjedd. Politiet har innledet ny etterforskning på bakgrunn av opplysningene i reportasjen, men Stian Njøten har gjentatte ganger uteblitt fra politiavhør. De få gangene politiet har fått ham i tale, har det ikke kommet noe sprengstoff.

I et intervju med Bergens Tidende i dag forteller Stian Njøten at han rett og slett ble redd for at han var i ferd med å snakke på seg straffeansvar.

– Jeg fikk litt kalde føtter da de begynte å spørre meg om denne brannstiftelsen hos ekteparet Fagereng, og min rolle i den. Da jeg forhørte meg om dette i starten av saken, sa rådgivere at brannstiftelsen var foreldet. Senere fikk jeg forståelse av at saken ikke nødvendigvis er foreldet. Det var utelukkende derfor jeg ville ha med meg min advokat i det siste avhøret, sier Njøten til BT.

Torpedoen, som sier han angrer på at han valgte Se og Hør som medium for sin tilståelse, sier likevel at han håper å kunne gi politiet litt mer matnyttig informasjon før sommeren.

30-åringen møtte i går som tiltalt i en ankesak for Borgarting lagmannsrett, etter at Njøten i fjor ble dømt til fem års fengsel i Oslo tingrett for grov vold mot en mann som allerede lå på bakken. Torpedoen har tilstått forholdet, og sier til BT at han angrer mye på sin tidligere livsførsel.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere