Angrep lillebroren med samuraisverd

En vietnameser (31) er pågrepet, mistenkt for å ha stukket et familiemedlem med samuraisverd. Fornærmede skal være 31-åringens lillebror.

22.05.05 16:55

Meldingen kom inn til politiet klokken 12.33.

- Meldingen gikk ut på at to vietnamesere var i klammeri, og at den ene, en mann, var kuttet med sverd. Gjerningsmannen var kjørt fra stedet, opplyser jourhavende jurist Ole Bjørn Sakrisvold til TV 2 Nettavisen.

Da politiet kom til stedet for krangelen, viste det seg at kuttskadene til den skadde ikke var alvorlige.

Pågrepet i eget hjem
- Vi kjørte da, etter at politiet var blitt bevæpnet, ut til den antatte gjerningsmannen, og pågrep ham. Siktede er i 30-årene, og ble pågrepet på egen adresse i Namsetgata, kan Sakrisvold fortelle

Siktede skal være en bekjent av Tham Phuoc Tran (34), som ble skutt og drept av en politimann i Larvik for kort tid siden.

- Han oppgir selv dette, men politiet har foreløpig ingen opplysninger som tyder på at bekjentskapet skal ha sammenheng med motivet for denne episoden. Med tanke på dødsfallet forrige uke, undersøker vi selvsagt dette videre, sier Sakrisvold.

Sverdet gjerningsmannen brukte skal være funnet.

- Så vidt jeg vet er dette, og et sverd til, funnet, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Kan være søsken
Ifølge NTB skal den 31 år gamle antatte gjerningsmannen ha oppsøkt søsteren (28) og broren (27), før en krangel oppsto. Politiet understreker at det er en mann som er stukket, og ikke den 28 år gamle søsteren, slik enkelte medier rapporterer.

- Jeg har ikke fått bekreftelse på familieforholdet, men det foreligger opplysninger om at de to kan være i familie, sier Sakrisvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.