Angrep med kniv etter mikro-krangel

Foto: Scanpix

Felleskjøkkenet var ikke stort nok for begge hybelboerne. En krangel om mikrobølgeovnen utviklet seg til en kamp på liv og død.

Man kan få assosiasjoner til Jack Nicholsens rollefigur Jack Torrance i «Ondskapens Hotell». For scenen som fulgte da de to fulle og rasende beboerne i et hybelhus i Bergen sentrum støtte sammen, minner mye om Torrance skrekkinngytende øksehakking mot en dør i grøsseren fra 1980.

Nattmat noir
36-åringen som sto tiltalt i Bergen tingrett for trusler i forbindelse med episoden, var kommet hjem fra en tur på byen i mars i år. Mannen hadde drukket en del og var sulten på en matbit før sengetid. Samtidig kom en naboen hjem. Han var kraftig beruset og så også fram til litt nattmat. Problemene oppsto da de begge to sto foran felleskjøkkenets eneste microbølgeovn med hver sin tallerken i hånden.

Begge ville varme maten sin først og ingen ville vike plassen for den andre. Snart var maten glemt mens de to sto og dyttet til hverandre. Krangelen eskalerte i superfart og matkrangelen utviklet seg til et regelrett slagsmål. En annen beboer måtte til slutt skille kamphanene, men han klarte ikke roe ned gemyttet.

Hakket med kniv
For 36-åringen gikk strake veien til knivskuffen der han fant fram en stor kniv. Naboen ble vettskremt og løp til rommet sitt hvor han barrikaderte seg bak døren. Da lot mannen frustrasjonen gå utover døren hans, ved at han hakket løs med kniven på døren, samtidig som han sverget at han ville drepe naboen.

Politiet ble tilkalt og da de ankom stedet fant de knivmannen sittende å flire i stuen, mens naboen skalv på rommet sitt.

Etter rettens oppfatning ble den verbale trusselen forsterket med knivbruken. «Bruk av våpen i form av kniv, skaper et særlig skremmende trusselbilde for den som utsettes for handlingen.» konkluderte retten i dommen.

Den tidligere ustraffede 36-åringen ble idømt sin første fengselsdom, da han onsdag ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.