*Nettavisen* Nyheter.

Angrep nøkkelvitne (29) i retten

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

- Jeg er jo uskyldig, ropte Stig Millehaugen - før retten ble lukket.

22.01.09 20:46

(iOslo.no) Klokken ett torsdag starter fengslingsmøtet til den drapssiktede Stig Millehaugen i Oslo tingrett. Store, bevæpnede politistyrker står vakt ved tinghuset.

«For Guds skyld, følg sporet til NN (29)», sa Millehaugen idet pressen ble kastet ut.

«Hvis det er noen her som tror jeg dreper for så å gå tilbake til overgangsboligen for å bli arrestert der som en idiot, så tar dere feil», ropte han.

«Vær så snill og kall meg Bergquist. Jeg er jo uskyldig.»

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS med kodeord «tips» til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Pris på hodet
- 30-40 personer er vist bort fra tinghuset og oppholder seg ved Thon-hotellet, kan iOslos-reporter forteller.

Politiet ønsket ikke at Stig Millehaugen skulle stille på fengslingsmøtet på Oslo tingrett torsdag. Årsaken er frykt for at Millehaugen, som er siktet for drapet på Mohammed Javed (28) skal rømme, men Millehuagen insisterte på å stille.

Fengslingsmøte går for lukkede dører.

29-åringen, som er politiets hovedvitne, mener dette er et bestillingsdrap og at det er B-gjengen som har satt en pris på hodet til avdøde Mohammed «Jeddi» Javed (28), en lederskikkelse i Young Guns.

Les også: - Hagler med drapsbestillinger

- Hausset opp
- Først og fremst anser vi det for å være stor rømningsfare. På den andre siden har det vært hausset opp, blant annet i media, ulike motiver som gjør at politiet må ta sine forholdsregler, sier politiadvokat Christian Hatlo til avisen.

Millehaugen ble arrestert samme kvelden som han skal ha skutt den 28 år gamle Young Guns-lederen i bakhodet.

- Vil hevne
Ifølge VG Nett har Young Guns annonsert at de vil stille mannssterke på fengslingsmøtet klokken 13. De har slått fast at de vil hevne drapet, og uttalt at de føler seg sikre på at B-gjengen står bak.

Leder Eirik Jensen for gjengprosjektet i Oslo politidistrikt sier at det foreløpig ikke er noen holdepunkter for at en annen av Oslos gjenger står bak drapet.

Dusør
- Sånn vi ser det er det ingen holdepunkter for å si noe annet enn at dette er en isolert hendelse. Det hagler hele tiden med trusler, drapskontrakter og så videre. Vi ser at personer i gjengmiljøene ringer til journalister og sår en spire om at dette er et bestillingsdrap, men den oppfatningen deler ikke vi, sa han til iOslo.no onsdag.

Mohammed Javed kontaktet selv politiet for over et halvt år siden og forklarte at det var utlovet dusør på 600.000 kroner til den som tok livet av ham. Jensen ber nå gjengmiljøene ha is i magen.

- Vi ønsker ikke en vendetta, og så viser det seg at dette ikke har noe med gjengtilhørigheten å gjøre, slik at det ligger lik strødd i veikanten uten grunn, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Atle Jørstad (Atle Jørstad/iOslo)

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.