RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep politi med lyspærer

Sist oppdatert:
OSLO (TV 2 Nettavisen): Massive politistyrker med skjold og køller rykket lørdag ettermiddag ut mot bortimot 100 agressive blitzere foran Israels ambassade. En politimann er kjørt til legevakten.

Blitzerne demonstrerte med å kaste lyspærer med maling, stein og egg og rope slagord. Politiet maktet rett før klokken 15 å drive demonstrantene tibake.

Litt etter klokken 14 lørdag kom mellom 90 og 100 demonstranter fra Blitz-miljøet til Parkveien 35, der Israels ambassade holder til. «Boikott Israel, støtt intifadaen!» ropte blitzerne før under og etter at de gikk til angrep på politiet.

Godt forberedt
En del av demonstrantene som kastet gjenstander på politiet og på bygningen, var maskerte med svarte tørkler og hetter.

Politiet var godt forberedt og sto klare til å møte demonstrantene med hjelmer, køller og skjold.

- Vi hadde sett på internett at de skulle demonstrere i dag og hadde tatt våre forholdsregler, sier Hjulstad.

Glassplint i øyet
En politimannen klaget over smerter i øyet like etter at demonstrasjonen var over rett før klokken 15 lørdag. Betjenten skal etter hva TV 2 Nettavisen erfarer være sendt til legevakten for å sjekke om det sitter glassplinter fra en lyspære-bombe i øyet hans. Politiet bekrefter at en mann er sendt til legesjekk.

- Det er noen materielle skader også, i hovedsak på uniformer og beskyttelsesutstyr, sier operativ uteleder på stedet,Thor Langli.

Langli hadde rykket ut i kommandobil, men vil likevel ikke betegne demonstrasjonen som dramatisk.

– Demonstrantene ikke bedre enn Israel
– Jeg vil ikke beskrive den som dramatisk, men da de begynte å grave opp brostein, nådde de et punkt hvor vi tolererer svært lite mer, sier utelederen til TV 2 Nettavisen.

– Vi syns jo det er beklagelig at de selv kaster stein og lyspærer med maling så glasspruten står - når de demonstrerer mot voldsbruk på Vestbredden og Gaza. Da er de ikke mye bedre selv, sier Langli til TV 2 Nettavisen.

Selve bygningen som huser Israels representanter i Norge er tom i helgen.

Illustrasjonsfoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere