*Nettavisen* Nyheter.

Angrep politiet med øks

Politiet trodde de skulle rydde opp i husbråk, men ble møtt av en illsint mann med øks som knuste flere ruter i politibilen.

16.07.05 07:28

Politiet i Levanger måtte trekke seg tilbake og bevæpnet seg da en mann i begynnelsen av 30-årene gikk til angrep på politibilen med øks natt til lørdag.

- Vi fikk melding om det vi oppfattet som husbråk og rykket ut på vanlig måte. På vei til stedet, om lag 7-8 km nord for Levanger sentrum, oppdaget vi en mannen som hadde forårsaket husbråket sittende i veibanen. Da han så oss oppdaget spratt han opp. I hånden hadde han en øks, forteller politiførstebetjent Thor Granum ved Levanger lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Knuste tre ruter
Dramaet som fulgte satte en skikkelig støkk i politifolkene.

- Mannen sprang mot oss og slo øksen i frontruten flere ganger. Det gikk til slutt hull i ruten. Deretter gikk han over på førersiden og knuste sideruten så øksen kom inn i bilen. Etterpå slo han inn ruten på den andre siden også, forteller Granum.

Politiet så ingen andre muligheter enn å trekke seg tilbake og tilkalle forsterkninger fra nabodistriktene.

I halvannen time fulgte politiet mannen på avstand. Det ble gitt ordre om bevæpning og mannen overgav seg ifølge Granum uten dramatikk da de valgte å slå til.

Etterforsker
Levanger-mannen sitter nå i arrest ved det lokale lensmannskontoret.

- Vi har akkurat begynt å etterforske saken og det er derfor for tidlig å si hva som skjer videre. Hva som skjedde på stedet hvor det ble meldt om husbråk er foreløpig uvisst, sier Granum til TV 2 Nettavisen.

Det er foreløpig ikke noe som tyder på at mannen var ruset, men det er tatt blodprøver av mannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.