Angrep politiet

To menn gikk til angrep på en politipatrulje i Kristiansand natt til søndag. Mennene havnet i arresten, mens politimennene måtte på legevakten.

23.04.06 09:56

Ved 02.00-tiden søndag morgen var det ordensforstyrrelser i sentrum av Kristiansand. Da en politipatrulje ba to menn om å fjerne seg fra området ble de angrepet med slag og spark.

- De to betjentene bestemte seg for å be om at disse to mennene på 22 år fjernet seg fra sentrum. Da de tok kontakt, ble de straks angrepet med slag og spark. Etterhvert kom det to patruljer til stedet, men da var gjerningsmennene allerede under kontroll, sier operasjonsleder Jon Kvitne til TV 2 Nettavisen.

Han reagerer veldig sterkt på hendelsen. De to mennene, som er hjemmehørende på Østlandet, sitter nå i arresten. Politimennene måtte oppsøke legevakten etter hendelsen.

- Han ene fikk skader i en arm, mens den andre ble ganske forslått over kinnet og tinningen. Begge to er tatt ut av tjeneste inntil de får oppsøkt lege på dagtid. Det er veldig alvorlig når man går til angrep på polititjenestemenn.

Ifølge vanlig rettspraksis blir angrep på politiet belønnet med ubetinget fengsel. De to det her er snakk om har også tidligere vært i kontakt med politiet, og de kan vente seg streng straff for nattens hendelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.