*Nettavisen* Nyheter.

Angrepet av data-svindlere

Mens kundene har vært inne på nettbanken, har de blitt svindlet i fire norske banker.

22.12.06 21:16

Mens kunder har vært inne på nettbanken i DnB NOR, har svindlere tatt kontroll og tappet kontoen deres de siste dagene.

- Vi har registrert fire tilfeller der svindlere har satt i gang betalinger i nettbanken, ved å bryte seg inn elektronisk i privatpersoners datamaskiner. To av betalingene ble stanset i systemene, en betaling er tilbakeført, og i et tilfelle har 14.000 kroner kommet på avveie, sier Eivind Grønstad, informasjonsdirektør i DnB NOR ASA.

Se hele innslaget fra TV 2 Nyhetene her

Også Sparebank 1 har opplevd det samme. Banken bekrefter seks tilfeller av innbrudd på kundenes pc-er. I to av tilfellene er pengetransaksjoner blitt gjennomført.

Ifølge Sparebank 1 er også to andre norske banker rammet. Sparebank 1 ville ikke stille til intervju i TV 2 Nyhetene fredag.

Svindelen ble oppdaget for noen få dager siden.

- Vi har truffet tiltak som vi mener skal hindre denne typen kriminalitet, og vi vurderer yterligere tiltak for å sikre oss mot at slike ting skal skje, sier Grønstad.

DnB NOR mener det er trygt for deres en million kunder å fortsette å bruke nettbanken.

- Det er trygt å bruke nettbanken, sier Grønstad.

- Hvordan kan dere vite at dette er trygt når det akkurat har skjedd innbrudd?

- Vi har registrert fire tilfeller og de er stanset. Vi har innført tiltak slik at den type svindelforsøk ikke skal kunne gjennomføres, sier han.

Kripos bekrefter overfor TV 2 at de etterforsker saken, men ville ikke stille til intervju fredag. De vil heller ikke si hva slags status personen som mottok de 14.000 kronene, har i etterforskningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.