RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrepet av internett-krigere

Sist oppdatert:
Svolvær Historielag - av alle - ble utsatt for dødstrusler fra de saudiarabiske hackerne «Red Devils Crew» som ville ta hevn for Mohammed-karikaturene i Jyllands-Posten.

Svolværinger som interesserer seg for lokalsamfunnets historie fikk sjokk da de gikk inn på nettsiden til Svolvær Historielag onsdag, skriver lokalavisen Lofotposten. Alle sider og bilder var slettet, og hackerne i «Red Devils Crew» hadde i stedet lagt ut følgende beskjed på siden:

”Til alle muslimer i verden. Hvorfor er muslimer det reneste folket på jorden? Jo, dere andre vasker ørene en gang eller to ganger i måneden, mens vi vasker ørene fem ganger daglig. Derfor er vi renest! Islam beordrer oss til å være rene hele tiden”.

Ifølge Lofotposten ber den saudiarabiske gruppen Danmark respektere alle Guds profeter, som Noah, Abraham, Moses, Jesus og Mohammed.

- 1,5 milliarder muslimer er fornærmet av Jyllandsposten. Og måtte enhver frivillig utslette Danmark og Norge fra jorden, skriver de røde djevlene.

Leder i historielaget, Bjørn Kenneth Hansen, tror ikke hackerne har bevisst har valgt seg ut Svolvær Historielag.

- Vi er nødt til å slette all informasjon og bygge siden opp på ny. Men stort sett tror jeg vi har kopier for det som har vært lagt inn de siste to årene, sier han.

Kjenner du til sider som er blitt hacket på grunn av Mohammed-karikaturene?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere