*Nettavisen* Nyheter.

Angrer på pokerbedrageri

- Jeg angrer veldig, sier 19-åringen som mandag tilsto en rekke pokerbedrageri.

19.11.07 17:59

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (Nettavisen): - Han har gruet seg til denne rettssaken, sier 19-åringens forsvarer Thor Bache-Wiig til Nettavisen på vei ut fra tingretten.

Kolsåsgutten erkjente straffskyld for to tilfeller av grovt bedrageri og 10 av 13 tilfeller av simpelt bedrageri da rettssaken startet mandag.

Risikerer lang straff
Ved hjelp av hotmail, MSN Messenger og Norges største pokerforum klarte tiltalte til å lure til seg ofrenes spillkontoer og pengebeløpene som sto på disse spillkontoene. Ifølge tiltalen skal 19-åringen ha svindlet til se over 600.000 kroner.

- Jeg angrer veldig, sier 19-åringen til Nettavisen.

Strafferammen for grovt bedrageri er inntil seks års fengsel. Forsvarer Thor Bache-Wiig håper imidlertid at 19-åringen skal få slippe unna med samfunnstjeneste, ettersom han gjennom sin tilståelse gjør arbeidet betydelig enklere for påtalemyndighetene.

- Han er flau over dette og angrer. Han har lyst til å gjøre opp for seg. Han har begynt å jobbe, og har lyst til å begynne å studere på BI neste år, forteller Bache-Wiig.

Og legger til:

- Jeg tror heller ikke at han har godt av å sitte i fengsel. Det er hardt. Han er en smart gutt som bør få studere. Det er det beste for ham og det er det beste for samfunnet.

Dårlig sikkerhet
Dårlig sikkerhet hos spillselskapene gjorde det enkelt å svindle til seg de store pengebeløpene: 19-åringen gjettet svaret på sikkerhetsspørsmålene som tilhørte ofrenes e-postkontoer for å få tilsendt passordene til disse. Ved hjelp av tilgang til ofrenes e-postkontoer fikk han tilsendt passord til deres spillkontoer hos selskap som NordicBet og BetSafe.

- Det som forundrer meg mest er naiviteten til pokerspillere, sier aktor Thom B. Haaland til Nettavisen.

Haaland blir ikke overrasket om det dukker opp flere straffesaker av denne typen hvis ikke pokerspillere blir flinkere til å beskytte seg selv og spillselskapene ikke gjør noe med sikkerheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.