RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angriper kristne nettsider

Sist oppdatert:
Hackere har under navnet «Abu Arab» sabotert og slettet innhold på flere servere.

Trondheim bibel- og misjonsskole er blant dem som har fått gjennomgå.

Ifølge adressa.no har hackerne fredag stått bak minst ni tilsvarende angrep, med det samme ekstremistiske budskapet.

Smutthull
- Det har skjedd i løpet av natta. De har gått inn på vår server og slettet det meste av filer som lå der. Våre IT-folk jobber nå med å finne ut hvilket smutthull de har brukt til angrepet, forteller Trond Inge Midling Larsen, leder for UnBad, ungdomsarbeidet til Pinsemenigheten Betel i Trondheim til nettstedet.

www.unbad.com er blant nettstedene som tidlig fredag har blitt grundig sabotert og erstattet med en anti-dansk tegning som åpenbart spiller på konflikten om de omstridte Muhammed-karikaturene, som først ble satt på trykk i danske Jyllandsposten. Tegningen viser en sabel med arabisk skrift og den mørke grønnfargen som ofte blir brukt av islamister, som hogger en tegnerpensel tvert av. Penseltuppen er fargelagt med det danske flagget.

Ni nettsider
Ifølge adressa.no har nettstedet Zone-H.org, som kontinuerlig registrerer synlige hackerangrep i verdensveven, registrert «Abu Arab» sørget for å krasje ni nettsteder så langt. Flere av dem er danske og/eller kristne organisasjoner, men flere av dem har tilsynelatende ingenting med religion å gjøre, som volleyballklubben USG Volley og en nettside tilhørende myndighetene i Kirgisistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere