RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angriper Støre: - Han er unorsk

PÅ BESØK: Statsminister Erna Solberg (bildet) og utenriksminister Børge Brende var på besøk i Hammerfest mandag.
PÅ BESØK: Statsminister Erna Solberg (bildet) og utenriksminister Børge Brende var på besøk i Hammerfest mandag. Foto: Eskil Grendahl Sivertsen (UD)
Erna Solberg mener det er Jonas Gahr Støre som går imot norske verdier.

Utspillet til statsminister Erna Solberg gjelder Arbeiderpartiets kritikk av statsbudsjettet, og da spesielt lettelsene i formueskatten. Solberg sier at formueskatten ble kraftig skjerpet under Ap, og at de blåblå nå foreslår å senke beskatningen tilbake til 2005-nivå.

- Det er en grunnleggende norsk verdi at de som eier bedriftene, lever i samme lokalsamfunn som de ansatte. I diskusjonen om formueskatt er det Jonas som er unorsk, for han undergraver nærheten mellom eier og ansatte, og dyrker en modell som bidrar til kortsiktige eiere for de får bedre skattevilkår enn de private langsiktige eierne, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg-regjeringen har fått mye kritikk for sitt forslag til statsbudsjett, Spesielt kombinasjonen skattelette til de rikeste og kutt i småbarnstillegget for trygdede har falt i dårlig jord.

Solberg mener det er viktig med skattelette i formueskatten for å skape vekst. Hun mener også det er viktig å gjøre grep slik at det skal bli mer lønnsomt å jobbe.

- Mange har pekt på at det skal lønne seg å jobbe. Jeg forstår at det blir vanskelig å gjøre nødvendige endringer fordi de alltid vil ramme noen, sier Solberg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere