*Nettavisen* Nyheter.

Angripes av sinte skiløpere

Røde Kors-merket er så lite at skiløperne ikke ser det.

10.04.06 16:08

- Det er en kjent sak at scooterne våre som er ute på akutte oppdrag blir hindret av skiløpere, forteller Hilde Hallerud fra informasjonssentralen til Røde Kors på Gol.

Hellerud synes det er bra at det nå blir satt fokus på aggressive skiløpere som ikke respekterer Røde Kors sine snøscootere i fjellet.

- Dette har forekommet lenge og vi hadde jo håpet at våre kjørere skulle blitt møtt med litt mer respekt, forteller hun til TV 2 Nettavisen.

Mandag meldte NRK Trøndelag at skiløpere har gått til angrep på snøscooterne med staver i Bymarka utenfor Trondheim.

Krever respekt
Nå krever scooterkjørerne samme behandling som ambulansene i trafikken.

- Det som er kjedelig, er at de gangene dette har skjedd har det vært akutte turer. Vi er en ambulanse på lik linje med ambulanse-biler i trafikken. Ingen stiller seg i veikanten og hiver ting etter ambulansen, sier operativ leder Øyvind Berg i Røde Kors til TV 2 Nettavisen.

Berg forteller at det har skjedd en til to ganger de fire siste årene at skiløpere har slått etter ambulansescooteren fra Røde Kors i Bymarka.

- Noen tror vel at vi driver med øvelseskjøring. Det gjør vi ikke, det er kun akutte oppdrag vi drar på, understreker Berg.

Vurderer blålys
Nå håper han at folk tar hensyn til ambulansene i skisporet, akkurat som de gjør i trafikken.

- Det er stort et problem og et uromoment for våre kjørere. Vi kan ikke stoppe og fortelle folk hva vi driver med når vi har en alvorlig syk person med oss. Folk må ta hensyn, sier han.

Berg sier til TV 2 Nettavisen at Røde Kors nå vurderer blålys og sirener på sine scootere for å bli mer synlige.

- Dettte er vanlig praksis andre steder i landet så dette er noe vi vurderer sterkt, sier Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag