Anke førte til flere flyktninger

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Vidar Kleppe anket formannskapets avgjørelse om flyktningstans fordi han ville ha et generelt nei til flyktninger i Kristiansand. I stedet vedtok bystyret å ta imot 150 nye flyktninger.

I forrige måned vedtok formannskapet i byen å si nei til å ta imot flere flyktninger neste år, fordi det først ville ha en avklaring på om staten kommer opp med en pensjonsordning for eldre innvandrere.

Dette nei-et ville blitt stående, og ikke én ny flyktning ville blitt bosatt neste år, hadde det ikke vært for at Kleppe, som representerer Demokratene, anket formannskapets avgjørelse til bystyret.

Han ville ha en avgjørelse om å si nei til flyktninger uansett, skriver Fædrelandsvennen ifølge NTB.

Bystyret snudde

Men i bystyret onsdag snudde KrF og Ap fordi de mente at det nå var klare signaler fra sentralt hold om at pensjonsspørsmålet vil bli løst til neste år.

Dermed sikret Kleppes krav om nybehandling av saken at det ble flertall for å bosette 150 nye flyktninger til neste år. Men Kleppe vil ikke gå med på at han har gjort en tabbe.

- Tabbe, nei. Jeg ville ha saken drøftet i bystyret, og jeg ville vise dobbeltmoralen i de andre partiene, som tenker kynisk økonomi. Det har jeg greid, sa Kleppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.