Anker Aronsen-saken

Foto: (Foto: Fredriksstad Blad/Privat)

Den 38 år gamle mannen som er dømt til ni års fengsel for å ha forårsaket Remi Aronsens død, anker straffeutmålingen til Høyesterett.

15.11.03 14:18

-Det er høyst sannsynlig at vi også anker lovanvendelsen, sier 38-åringens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til NRK.

Holdt fanget i fabrikk

Remi Aronsen fra Sarpsborg ble funnet død i Glomma 21. august 2001 etter å ha vært savnet i rundt en uke. Før han døde, ble han holdt fanget i et nedlagt fabrikklokale utenfor Sarpsborg.

I mars i år dømte Sarpsborg tingrett 38-åringen til 14 års fengsel for forsettlig drap på Remi Aronsen, men dommen ble anket.

For en uke siden frikjente Borgarting lagmannsrett mannen for forsettlig drap, men dømte ham i stedet for å ha "hensatt noen i avmakt, eller i bevisstløshet eller lignende, med døden til følge" .

-Dette er en sær og svært sjelden brukt paragraf som jeg mener det er helt galt å anvende her. Derfor vil vi trolig anke lovanvendelsen, sier Furuholmen til NTB. Den endelige beslutningen vil bli tatt i løpet av neste uke.

- Altfor streng

Furuholmen mener også at straffen fra lagmannsretten er altfor streng.

-Min klient er svært glad for at han ikke er pekt ut som drapsmann, men mener dommen er altfor streng. Den ligger langt over straffen i lignende saker og burde etter min mening kuttes med i hvert fall tre år, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.