RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker drapsdom til Høyesterett

Sist oppdatert:
Reza Mazhoozhi vil ha vanlig fengselsstraff for drapet på Chi Thi Mong Tran, og anker dermed straffeutmålingen til Høyesterett. 55-åringen ble dømt til 13 års forvaring for drapet på 14 år gamle Chi Thi Mong Tran.

I tråd med aktors påstand og dommen i Moss tingrett ble Mazhoozhi dømt til 13 års forvaring, med en minstetid på åtte år, da saken var oppe i Borgarting lagmannsrett.

De rettsoppnevnte sakkyndige har kommet til at den iranskfødte mannen har en personlighetsforstyrrelse.

Fare for gjentakelse
Retten mener at det er fare for gjentakelse, og at forvaring dermed er en riktig straff. Det betyr at Mazhoozhi ikke vil bli vurdert for løslatelse før om åtte år, og at han i teorien kan bli sittende i forvaring livet ut.

- Vi mener at det ikke er fare for gjentakelse, og at vanlig fengselstraff derfor er mer riktig, sier Mazhoozhis advokat Petar Sekulic til TV 2 Nettavisen.

Han viser også til at det var dissens om dette i dommen fra lagmannsretten.

Trakk tilståelse
Reza Mazhoozhi har ikke erkjent drapet på 14 år gamle Chi Thi Mong Tran i Moss i mars i fjor, men heller ikke Borgarting lagmannsrett trodde på Mazhoozhis versjon av hendelsesforløpet.

Tran ble funnet død i Mazhoozhis leilighet i Moss i mars i fjor. 55-åringen stakk deretter fra byen og ble pågrepet noen dager senere.

I politiavhør har han erkjent drapet, men senere trakk han tilståelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere