RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker ikke drapsdom

Riksadvokaten anker ikke straffeutmålingen på ni år for 17-åringen som drepte Ingrid-Elisabeth Berg.

17-åringen ble i 28. juni dømt til ni års fengsel for drapet på sin kjæreste Ingrid-Elisabeth Berg (16) med fire skudd. Han var tiltalt for forsettlig drap, og påtalemyndighetene krevde 11 års fengsel.

Til tross for at dommen ble midlere enn aktors påstand, velger Riksadvokaten å ikke anke straffeutmålingen.

- Det er en totalvurdering av saken som gjør at Riksadvokaten anker. Blant annet guttens unge alder er tatt med i denne vurderingen, sier førstestatsadvokat Harald L. Grønlien til TV 2 Nettavisen.

- Klikket for meg
Under rettsaken i Sandnes tingrett forklarte 17-åringen hvorfor han skjøt og drepte Ingrid-Elisabeth. Under en fest Hommersåk fikk den drapsdømte vite at avdøde skulle overnatte hos en kompis, og dette ble for mye for ham.

- Det klikket for meg. Så sprang jeg ned på soverommet til foreldrene mine og hentet en koffert med en pistol, fortalte han i retten.

17-åringen fortalte at han i utgangspunktet kun ville true henne med pistolen, men endte opp med å drepe henne med fire skudd.

Håpte på anke
Foreldrene til Ingrid-Elisabeth Berg uttalte til TV 2 Nettavisen etter at dommen ble avsagt, at de håpte aktor ville anke Sandnes tingretts dom.

- Foreldrene er skuffet over dagens dom. De var skuffet over aktors påstand om 11 år, og de er nå skuffet over dommen på ni år, sa Gyrid Holmen, som er bistandsadvokat til avdødes foreldre, til TV2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere