RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker Nokas-dommen

Sist oppdatert:
Johnny Thendrup, Nokas-raneren som ble skutt under ranet, mener han har fått for streng straff og anker saken.

Det sier Thendrups forsvarer, advokat Johnny Veum, til TV 2 Nettavisen.

- Min klient mener at tingretten har utmålt for streng straff. Han synes retten burde ha fulgt intensjonen bak loven og gitt ham større rabatt, sier Veum.

Én igjen
Til sammen 12 av de 13 dømte i Nokas-saken har dermed anket dommen. Den eneste som foreløpig ikke har tatt stilling til anke, er den selvutnevnte hovedmannen David Aleksander Toska.

Ifølge Toskas forsvarer, advokat Øystein Storrvik, skal Toska komme med et svar fredag. Om ikke Toska selv anker, er sannsynligheten stor for at Riksadvokaten vil anke dommen mot Toska. Påtalemakten hadde lagt ned påstand om 21 års forvaring, men i tingretten ble Toska dømt til 19 års fengsel.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

Anker på flere punkter
Johnny Thendrup ble dømt til 13 års fengsel i Stavanger tingrett som følge av Nokas-ranet. Ifølge dommen fikk Thendrup noe strafferabatt fordi han hadde innrømmet å ha deltatt. Påtalemakten la ned påstand om 16 års fengsel.

Da dommen ble opplest sa Thendrup at han tok betenkningstid på hvorvidt han ville anke eller ikke. I morgen går ankefristen ut.

- Johnny Thendrup erkjenner fortsatt straffeskyld for å ha deltatt i ranet, men anker fordi han også ble dømt for dødsfølgen, sier advokat Veum til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at Thendrup også reagerer på at han ble dømt for den såkalte «proffparagrafen» for å ha deltatt i et organisert kriminelt miljø.

Dradd inn av broren
I tingretten fortalte Johnny Thendrup at det var han som tente på lastebilen utenfor politihuset i Stavanger. På Domkirkeplassen ble han skutt i benet under skuddveksling med politiet. Stavanger tingrett mener at Thendrup ble dratt inn i ranet av sin yngre bror Thomas Thendrup. Johnny Thendrup var før Nokas-ranet dømt for smugling av en mindre mengde alkohol.

- Hva tenker din klient om å gjennomgå nok en lang rettsforhandling i lagmannsretten?

- Det er klart at det er en belastning. Han ønsker nå å komme i gang med soningen, men mener likevel at det er verdt å ta en rettssak til, sier Veum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere