RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker Ryanair-dommen

Sist oppdatert:
Ryanair tapte grundig mot Staten i tingretten, men gir seg ikke.

Tirsdag mottok tingretten en ni sider lang anke, hvor dommen fra 8. desember i fjor påankes i sin helhet til Borgarting lagmannsrett.

Mange feil
- Ryanair mener dommen er feil både med hensyn til bevisdømmelse og rettsanvendelsen. Det er i tillegg gjort feil ved tingrettens saksbehandling, heter det i anken.

Det irske billigflyselskapet ble i tillegg til tvangsgebyret på 500.000 kroner ilagt saksomkostninger på 62.000 kroner.

- Vi utarbeider et anketilsvar, men har ikke gått grundig inn i saken ennå, sier seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet til Nettavisen.

Tar saken til topps
Han er ikke overrasket over at Ryanair tar saken videre.

- De har tidligere signalisert dette, og vi ser frem til å få prøvd saken i lagmannsretten også. Dette er en viktig sak for forbrukerne, så vi er forberedt på å ta saken helt til topps om det viser seg nødvendig, sier Gjedrem.

Nettavisen har bedt om kommentarer fra Ryanair via advokat Halvor Manshaus i Advokatfirmaet Schjødt AS.

- Klart signal
- Det er et klart signal til Ryanair - dersom man ikke følger våre og Markedsrådets avgjørelser, så koster det, sa forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Nettavisen da dommen falt i desember.

Og poengterte:

- Denne dommen er noe alle selskaper som trafikkerer i Norge må forholde seg til. Hvis andre tar betaling for å betale tilbake skatter og avgifter på ubenyttede flybilletter, så må de fjerne disse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere