Ankerklør røk tvert av

Foto: Kystverket/Scanpix

Begge klørne er borte på ankeret til det havarerte lasteskipet «Full City».

17.08.09 18:53

Det vel seks tonn tunge ankeret som skulle hindre at det 26.000 tonn store lasteskipet «Full City» begynte å drive var ødelagt. Normalt skal det ha to kraftige klør som kan grave seg ned i havbunnen. Men begge disse klørne var brukket av, skriver Teknisk Ukeblad.

Skal granske bruddflatene
Nå skal metallurg granske bruddflatene, og dykkere skal gå ned for å lete etter de manglende delene på havbunnen der «Full City» gikk på grunn utenfor Langesund natt til 31. juli.

- Det er all grunn til å tro at ankeret ble ødelagt på havaristedet. Det er dette vi nå håper å få bekreftet, sier avdelingsdirektør William Bertheussen i Statens havarikommisjon for transport til Nettavisen.

Fikk seg en overraskelse
Bertheussen innrømmer at de fikk seg en overraskelse da ankeret på «Full City» ble trukket opp og delene - hver på 1300 kilo - viste seg å mangle.

- Det er svært at sånt skjer. Dette forteller noe om hvilke krefter som har vært i sving, sier han.

Havarikommisjonen har ennå ikke trukket noen konklusjoner etter «Full City»-havariet. Det kan ta inntil et år før den endelige rapporten er klar. Samtidig jobber politiet med å finne ut om det kan foreligge straffbare forhold i forbindelse med havariet.

Slepes til kai
Litt før kl. 11.30 mandag ble det havarerte lasteskipet «Full City» trukket av skjæret ved Såstein i Langesund i Telemark. Fartøyet flyter og skal i løpet av dagen slepes inn til kai ved Ekstrand i Bamble kommune.

Det var natt til fredag 31. juli båten gikk på grunn og forårsaket den verste oljekatastrofen i området på lang tid. Om bord var det 1000 kubikkmeter tungolje og 120 tonn lettolje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag