RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklager Ap for "dirty politics"

SV-leder Kristin Halvorsen mener Arbeiderpartiets kritikk av SV den siste tiden minner om skittkastingen John Kerry opplever i den amerikanske valgkampen. – Men det tar vi som et kompliment, sier Halvorsen.

Fra talerstolen på SVs landsstyremøte lørdag brukte Halvorsen mye tid på å kritisere det lavmålet hun mener Arbeiderpartiet har lagt seg på i sin kritikk av SV. Med boka "Dirty Politics" i hendene trakk hun linjene til amerikansk valgkamp

– Når SV er et så stort parti og har så stor oppslutning som vi har nå, så må vi regne med at vi blir angrepet fra andre. Det er egentlig et kompliment. For det er når man får denne typen oppmerksomhet at man vet man er i siget og er farlig, sier Halvorsen til NTB.

Skjult korstog
Hun mener Aps kritikk av SVs industripolitikk bare er fordekt argumentasjon for bygging av gasskraftverk.

– Det er jo først og fremst et skjult korstog for ulønnsomme gasskraftverk de er ute på. Jeg er ikke overrasket over kritikken, men jeg er opptatt av at vi svarer på dette med vår egen næringspolitikk, og ikke minst med miljøpolitikken. Vi har så store utfordringer når det gjelder utslipp i Norge at vi må gjenreise hele miljødebatten, sier Halvorsen.

Undrende Stoltenberg
Halvorsens utspill blir møtt med undring fra Ap-leder Jens Stoltenberg.

– Dette lar jeg meg ikke hisse opp over. Men hvis vi summerer hvem som er kommet med flest uttalelser om hverandres politikk av SV og Ap, tror jeg SV går av med seieren, sier Stoltenberg til NTB.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere