*Nettavisen* Nyheter.

Anklager Giske for vennetjeneste

Mens staten fullfinansierer det nasjonale rockemuseet i Trondheim, har museet i Oslo ennå ikke fått én krone.

08.03.07 09:41

(iOslo.no) Kulturministeren har tidligere lovet at staten skulle ta sin del av regningen for det regionale rockemuseet i Schouskvartalet i Oslo. Byrådsleder Erling Lae (H) har ennå ikke fått svar på sin søknad om støtte til prosjektet, selv om han sendte den for nesten ett år siden, skriver Dagsavisen.

- Det er åpenbart en ulempe ikke å ha vært i AUF med Trond Giske, sier Lae.

Han sikter til at fylkesordføreren i Sør-Trøndelag, Tore Sandvik, er både partifelle og nær venn av kulturministeren. Sandvik sier Kulturdepartementets politiske ledelse nå har lovet at staten skal ta hele regningen for rockemuseet i Trondheim.

En forutsetning for at det nasjonale rockemuseet ble lagt til Trondheim var at kommunen og fylkeskommunen skulle bidra med midler. Sandvik benekter at helomvendelsen er en vennetjeneste fra Trond Giske.

- Jeg forstår ikke hvordan kulturministeren kan være så raus mot hjemfylket, samtidig som han er så smålig overfor Oslo, sier Erling Lae.

Oslo kommune forbereder seg nå på at de kan bli sittende igjen med hele regningen for rockemuseet i Schouskvartalet. Utgiftene er anslått til 160 millioner.

Les flere saker fra iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.