RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklaget for mobbing - trekker seg

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Enova-toppsjef Eli Arnstad trekker seg fra jobben etter anklager om mobbing.

TRONDHEIM/OSLO (TV 2/Nettavisen): - De siste ukene har det blitt kjent fra tillitsvalgte og fagpersoner at jeg skal ha mobbet en eller flere personer. Jeg kjenner meg ikke igjen i dette, men anklagene er så alvorlige at de er handlingslammende for Enova og meg som leder. Derfor er det best at jeg trekker meg, sier administrerende direktør Eli Arnstad på en pressekonferanse i Trondheim som startet klokken 15 i ettermiddag.

Les pressemeldingen fra Eli Arnstad her

- Jeg har fått begrensede opplysninger om påstandene, og de har ikke blitt dokumentert. Men når slike påstander først er fremsatt, er det vanskelig å fortsette, sa Arnstad på pressekonferansen.

Arnstad ble under pressekonferansen spurt om «diskusjonene» hun har hatt på jobben, kan har blitt oppfattet som mobbing:

- Vi har ikke kranglet. Vi har hatt diskusjoner om veivalg. Det har vært høy temperatur, men jeg vil ikke kalle det mobbing, sa Arnstad.

Artikkelen fortsetter under videovinduet:

198323

- Vi beklager at hun slutter
På pressekonferansen opplyste styreleder at de i dag mottok Arnstads oppsigelse, og det kom på hennes eget initiativ.

- Vi beklager at hun slutter. Enova har full tillitt til Arnstad. Styret har vært kjent med anklagene som kom i forbindelse med arbeidsmiljøundersøkelsen på Enova. Dette er alvorlige anklager, og vi har tatt initiativ for å få oppklaring rundt dette, sa styreleder Jørn Rattsø på pressekonferansen.

- Vi tilbudte de ansatte at skulle få legge frem for styret hvis de hadde blitt mobbet, men ingen har kommet frem. Vi har derfor hentet inn profesjonelle organisasjoner som skal se på arbeidsmiljøet, sier Rattsø.

Styrelederen sa også at det ikke foreligger noen dokumentasjon på mobbing, «men kun påstander som har kommet gjennom arbeidsmiljøundersøkelsen».

I undersøkelsen har de ansatte blitt spurt om de har sett noen andre bli mobbet på arbeidsplassen. Ifølge styreleder har fire ansatte blitt observert mobbet.

Får ikke sluttpakke
Arnstad slutter på dagen og får ikke noe sluttpakke, men har en oppsigelsestid på seks måneder hvor hun slipper arbeidsoppgaver.

På spørsmål om Arnstad hadde noen ny jobb i sikte, svarte hun:

- Nei, det har jeg ikke. I første omgang skal jeg lære ungene mine å rydde på rommene sine.

Det var mandag ettermiddag at dn.no meldte at hun trekker seg med umiddelbar virkning.

Regjeringens hjertebarn
Enova er regjeringens spydspiss i kampen for fornybar energi. I 2006 innkalte daværende olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) inn til pressekonferanse på en søndag for å fortelle at regjeringen setter av hele 20 milliarder til et fond for fornybar energi. Enova fikk oppgaven med å forvalte fondet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere