RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklaget Hagen for drapsforsøk

Jan Simonsen anklaget sin tidligere sjef Carl I. Hagen for drapsforsøk da han forklarte seg i injuriesaken onsdag.

Følelsesladet og offensivt slåss den ekskluderte Frp-eren for å få dømt Hagen for ærekrenkelser.

Sterkt beveget fortalte Simonsen retten om nedverdigende og sterke reaksjoner han hadde fått fra velgere og tilfeldige forbipasserende på gaten etter programmet «Enka» i TV 2 høsten 2000.

- Lå i sørpa
Han klandret Frp-formannen for å ha stått fram i TV 2 nyhetene, sju minutter etter programmet, med «den sterkeste fordømmelsen av et menneske som tenkes kan».

- Jeg lå i sørpa, slått ned av TV 2s programleder Gerhard Helskog. Men Hagen trakk meg ikke opp. Han tråkket meg lenger ned da han kalte livsførselen min for «moralsk forkastelig», sa en beveget Simonsen.

Pervers gris
Simonsen fortalte at forbipasserende på gaten hadde stoppet ham etter TV-programmet og spurt om han «hadde fått seg små gutter».

- Jeg fikk reaksjoner som viste at mange så på meg som en pervers gris som gikk på sexklubber for å ha tilfeldig sex med unge gutter, sa Simonsen.

- Det kan ikke beskrives hvordan det er å gå på gaten å se at folk tenker dette om en. Mange har gått til grunne for mindre. Det er drapsforsøk i mine øyne, sa Simonsen.

I en pausen i rettsforhandlingene forklarte han pressen at han hadde Tore Tønnes skjebne i tankene da han sa dette, og at Hagen og Helskog sto bak drapsforsøket.

Støttespillere falt fra
Simonsen krever 600.000 kroner i oppreisning for Hagens uttalelser etter programmet «Enka». Enka var en nattklubb for homser og lesber i Oslo, og i programmet ble det blant annet hevdet at Simonsen hadde hjulpet en nær venn, tidligere dømt for hallikvirksomhet i Tyskland, å fikse skjenkebevilling til stedet mot politiets anbefaling.

Som belønning skal Simonsen ha krevd en avtale med eierne om gratis øl i stedets bar hvor han nærmest frekventerte daglig, ifølge programmet.

Flere unge gutter hevder i programmet at baren hadde stående ordre om å servere Simonsen gratis øl som motytelse for skjenkebevillingen.

- Usannheter
Simonsen fikk lov av retten til å vise programmet på nytt, stanse det med fjernkontrollen når han ønsket det, og kommentere innholdet.

Punkt for punkt forsøkte han å vise at TV 2-programmet bygde på usannheter, om forhistorien til skjenkebevillingen, om vennskapet med den hallikdømte som var en av eierne bak Enka, og om egne besøk på stedet.

I et forsøk på å dokumentere at han ikke kan ha vært hyppig gjest på utestedet, la Simonsen fram dokumentasjon for sin omfattende reisevirksomhet dag for dag i inn- og utland fra Enka ble åpnet i oktober til stedet gikk konkurs i mars året etter.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere