Ankommer med brudd- og sårskader

Ullevål universitetssykehus har tatt imot de første flodbølge-ofrene fra Sørøst-Asia og venter å fylle opp flere senger når Forsvarets ambulansefly ankommer fredag morgen.

30.12.04 20:05

- Vi har hatt sju pasienter inne så langt. Tre er utskrevet. Fire er til undersøkelse eller behandling, blant annet for sår- og bruddskader, sier informasjonssjef Alf T. Bøhler ved Ullevål universitetssykeus til TV 2 Nettavisen torsdag kveld.

Økt beredskap
Både Ullevål og de andre sykehusene i Helseregion Øst har trappet opp sin beredskap for å ta imot pasienter som kommer fra katastrofeområdene blant annet i Thailand.

Ambulansefly fredag
De første flyene med nordmenn og svensker fra Thailand har ikke gitt de store utfordringene for det medisinske apparatet som venter i Norge, men Bøhler er forberedt på at sykehuset kan få mer å gjøre når Forsvarets ambulansefly ankommer på morgensiden fredag.

41 passasjerer
Flyet er på vei fra Phuket nå med 41 passasjerer om bord, blant dem 21 svensker. Pasientene har vesentlig brudd- og sårskader. Ullevåls medisinske team i Phuket har rapportert at det i mange tilfeller er gått infeksjon i sårene. Mange av de som kommer hjem nå er også dypt psykisk berørt av katastrofen, opplyser sykehuset på sine nettsider.

Passasjerene om bord i ambulanseflyet vil bli tatt imot på Forsvarets terminal på Gardermoen av et team fra Ullevål. De vil så langt som mulig bli sendt til lokale sykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.