RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse mot Nokas-etterforskere henlagt

Sist oppdatert:
Statsadvokaten i Rogaland har henlagt saken mot polititjenestemenn som ble anmeldt for brudd på taushetsplikten i Nokas-saken.

Mannen som anmeldte rogalandspolitiet til Sefo (Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker), mistet sin stilling i Forsvaret som følge av saken.

Sefo Rogaland etterforsket saken i fjor høst, og sendte like før organet ble nedlagt innstilling til statsadvokatene i Rogaland. Nå har statsadvokatene henlagt saken som intet straffbart forhold, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Privat «etterforskning»
Det hele startet med at den forsvarsansatte forsøkte å finne ut mer om personer som hadde forsvarsbakgrunn utover normal verneplikt, og som har vært i politiets søkelys for Stavanger-ranet. Han snakket også med kjente i politiet om sin private etterforskning.

Tjenestemenn fra Rogaland politidistrikt skal da ha kontaktet den forsvarsansattes sivile arbeidsgiver og opplyst at han skulle bringes inn for avhør.

Mistet jobben
Anmelderen reagerte både på denne episoden og på det han oppfatter som politilekkasjer av taushetsbelagt informasjon til hans militære og sivile arbeidsgiver. Saken kostet ham hans militære karriere.

Fornærmede har ikke tatt stilling til om han godtar henleggelsen eller anker den til Riksadvokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere