*Nettavisen* Nyheter.

Anmelder ambulansepersonellet

Ali Farah og Kohinoor politianmelder ambulansepersonellet etter voldsepisoden i Sofienbergparken.

17.02.08 01:31

Det skjer etter at Statens helsetilsyn og Fylkeslegen kom fram til ulike konklusjoner i granskingsrapportene sine, melder TV 2.

Etter at ambulansepersonellet nektet å ta med en hardt skadd og blødene Ali Farah fra Sofienbergparken 6. august i fjor ble det satt i gang en omfattende gransking

Fylkeslege Petter Schou kom i sin innstilling i september frem følgende krasse kritikk av ambulansesjåførene:

- Vi konkluderer med at sjåførene opptrådte diskriminerende og med rasistiske overtoner. Vi ber Statens helsetilsyn vurdere å begjære påtale i saken, fortalte Schou da rapporten ble presentert.

Statens helsetilsyn kom derimot fram til at det ikke var diskriminerende behandling.

- Undersøkelsen av Ali var forsvarlig som grunnlag for rask transport, men ble uforsvarlig da de ikke tok ham med. Helsetilsynet konkluderer med at ambulansepersonellet ikke opptrådte diskriminerende eller rasistisk, men at det var bruk av skjellsord som er i strid med helsepersonelloven, sa Statens helsetilsyn på en pressekonferanse 6. februar i år.

Dette har ført til at Ali og kjæresten Kohinoor nå har politianmeldt ambulansjesjåførene.

- Hvorfor har dere ventet så lenge?

- Vi ville vente og se hva Statens helsetilsyn kom fram til. Hvis de selv ville vurdere påtale eller gi dem sparken, hadde vi ikke trengt å gjøre så mye mer. Men jeg ville gi dem en sjanse. Men den tok de ikke, så da fortsetter jeg, sier Kohinoor Nordberg til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag