RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder etterforskere i Orderud-saken

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Lars og Mette Orderud mener seg ærekrenket av Orderud-etterforskere.

Nå har de anmeldt dem til Spesialenheten for politisaker, skriver Romerikes Blad.

«Nytt» funn
Et angivelig kulehull i kårboligen, som ikke er omtalt i politiets etterforskningsmateriale, ble fredag lagt fram av privatetterforsker Tore Sandberg som et nytt funn i Orderud-saken.

Det var Mette Orderud som fant kulehullet 17. desember 2004, snaut to uker etter at boligen ble frigitt av politiet. Et brev ble samme måned sendt til politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt og Gjenopptakelseskommisjonen. Her krevde advokat Frode Sulland undersøkelse av funnet.

Lars Orderud er fetter av Per Orderud.

1. mars 2005 besvarte politiadvokat Tronier brevet og skriver: « (...) at politiet ikke har funnet grunnlag for å foreta ytterligere etterforskning i denne sak som er rettskraftig avgjort.»

Ikke navngitte kilder
Etter Sandbergs presentasjon av kulehullet refererte NRK til ikke navngitte kilder som skal ha vært «etterforskere som saumfarte kårboligen». Disse kildene skal ha påstått at kulehullet i kårboligen var plantet.

Mette og Lars Orderud føler seg derfor direkte beskyldt for å ha plantet kulehullet.

– Jeg synes det er ille at de kan komme med slike beskyldninger. Vi føler oss mistenkt, for det var jo jeg og Lars som hadde nøklene etter at boligen ble frigitt, sier Mette Orderud til Romerikes Blad.

Anmeldelsen ble sendt til Spesialenheten på Hamar tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere