RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder Hydro til Økokrim

Sist oppdatert:
Utkastet til Hydros kvartalsrapport lakk til Dagens Næringsliv. Nå blir Norsk Hydro ASA politianmeldt.

Kredittilsynet anmelder Norsk Hydro ASA til Økokrim for mulig brudd på verdipapirhandelslovven og mener selskapets rutiner knyttet til håndtering av innsideinformasjon er for dårlige.

Det opplyser Kredittilsynet i en pressemelding. De mener Hydro har gjort seg skyldig i utilbørlig informasjonshåndtering.

Bakgrunnen for anmeldelsen er at Dagens Nærings 19. februar i år publiserte et utkast til Norsk Hydro ASAs kvartalsrapport for 4. kvartal 2006. I forbindelse med undersøkelsen omkring lekkasjen, har Kredittilsynet avdekket forhold som tyder på at selskapet ikke har hatt tilfredsstillende rutiner for sikker behandling av innsideinformasjon.

Forholdene knyttet til produksjonen av kvartalsrapporten var, etter Kredittilsynets syn, ikke tilfredsstillende for en sikker behandling av sensitiv informasjon. Den valgte organiseringen og kontortekniske løsningen gjorde at flere personer kunne ha tilgang til utkastet til kvartalsrapporten, blant annet ved at det ikke ble benyttet egne skrivere for rapportproduksjonen, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere