RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder høyesterettsdommere

Sist oppdatert:
Tre høyesterettsdommere ble fredag anmeldt til politiet av drapsdømte Fredrik Fasting Torgersens støttespiller Sten Ekroth.

I seks år har Sten Ekroth jobbet med å få Fredrik Fasting Torgersen renvasket etter drapet han ble dømt for i 1958.

Fredag leverte Ekroth inn en anmeldelse av høyesterettsdommerne Kjetil Lund og Kirsti Coward, og tidligere høyesterettsdommer Magnus Aarbakke til Riksadvokatens kontor, melder TV 2 Nyhetene.

Det var disse tre dommerne som i Høyesteretts kjæremålsutvalg for nøyaktig to år siden, avviste å behandle Fasting Torgersens sak på nytt.

- Brøt loven
Ekroth er overbevist om at Fasting Torgersen, som ble løslatt i 1974, er offer for et justismord.

Nå kjemper Ekroth for å få saken gjenopptatt for kunne renvaske den drapsdømte nordmannen. Han mener de tre høyesterettsdommerne handlet mot bedre vitende da de behandlet gjenopptakelsen i kjæremålsutvalget, og dermed har brutt loven.

- De har mot bedre vitende fått frem en kjennelse om at Torgersen ikke skal få noen ny sak. Og den kjennelsen er feilaktig fordi disse dommerne er både intelligente og lovkyndige, og de skjønner jo helt klart at Torgersen er uskyldig, sier Sten Ekroth til TV 2 Nyhetene.

Fremla bevis
Ekroth betegner denne saken som en stor rettsskandale og mener politi og rettsvesen motarbeider at sannheten skal komme ut.

I anmeldelsen Riksadvokaten fikk overlevert fredag, inngår en lang rekke opplysninger som går i stikk motsatt retning av bevisene som fikk Fasting Torgersen dømt.

- Ettersom jeg har jobbet med denne saken i seks år, er jeg helt overbevist om at alt som står i denne påtalebegjæringen er riktig, og at det er bevis for hver eneste påstand.

Tause dommere
De to årene som har gått siden kjæremålsutvalgets kjennelse, har Ekroth brukt på å utarbeide anmeldelsen.

I Grunnloven heter det at «en dommer der som saadan handler mod bedre Vidende, straffes med fængsel indtil 5 Aar».

Ingen av de tre høyesterettsdommerne ville kommentere anmeldelsen overfor TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere