RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder lønnsrot i Forsvaret

Sist oppdatert:
Verkstedarbeiderne ved marinebasen Haakonsvern i Bergen er lei lønnsrot i Forsvaret. Nå har de koblet inn politiet.

- Noen må stå strafferettslig ansvarlig for rotet og problemene våre medlemmer er kommet opp i, sier leder for verkstedklubben, Tor Rasmussen, nestleder Kurt Polden og sekretær Roar Lokøy til Bergens Tidende.

Kaoset har vart i over et år. Nå er det nok, mener de sivilt ansatte ved verkstedet. I går politianmeldte de Forsvaret for brudd på arbeidsmiljøloven.

De tillitsvalgte forteller om et år preget av usikkerhet og pengeproblemer for deres medlemmer. Det begynte med at lønnskjøringen ved bedriften i november 2003 ble flyttet fra lokal kjøring og samlet for hele Forsvaret i Forsvarets lønnsadministrasjon (FLA) i Harstad. Dette var en del av Golf-prosjektet, som er Forsvarets nye regnskapsorganisasjon. Den nye ordningen fungerte dårlig, mener verkstedarbeiderne.

Ifølge BT har noen arbeidere fått for mye betalt mens andre har fått for lite, og problemene har vist seg på hver eneste lønnsutbetaling det siste året.

Tirsdag ble det kjent at Forsvaret har et overforbruk på rundt 950 millioner kroner i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere